DX Architects / Burnley Residential

Located in Burnley, Australia and completed in 2015. This renovation included the installation of a custom manufactured, industrial styled glass window facing onto the back yard was designed by DX Architects.

Burnley Residential by DX Architects

“The Burnley Residential Renovation created an open plan living area which connected with the back yard on a typical inner city single fronted site.

This renovation included the installation of a custom manufactured, industrial styled glass window facing onto the back yard. The design for this project also features a pitched roof structure with high-level windows and a sloping ceiling. The aim of this design feature was to maximize light within the boundary to boundary construction.

The interior was completed with custom painted black accents in the door hardware and tap fittings, and was complimented with oak timber engineered flooring. The kitchen was finished with matt black and white 2 pac door panels, and entertaining style island bench was finished with waterfall edge stone benchtops. A feature mirror splashback in the kitchen reflects light within the center of the room.”

Feature pendant and wall lights were carefully positioned to define the various functions of the flexible open plan living room.

Photography by Tatjana Plitt Photography.