Dan Gayfer Design / High House

Located in Fitzroy North, Victoria, Australia. This renovation and extension project of a Victorian-era dwelling with interaction, flexibility and light for small family was designed by Dan Gayfer Design.

Dan Gayfer Design - High House (1)

Dan Gayfer Design

“High House is the end product of a significant renovation to a five-meter wide inner city terrace. The owners were intent on taking inner city terrace living to a new level, wanting the convenience of the location without compromising on space, function, interaction, flexibility and light.

Significant emphasis was placed upon encouraging interaction in all living spaces. Ledges/steps, lounges, benches etc. are all purposefully located to facilitate and promote conversation and activity between occupants. The design of interior and exterior elements are tailored towards the client’s everyday living and movement patterns, custom seating on the rear and rooftop terraces one such example.”

Dan Gayfer Design - High House (2)

Dan Gayfer Design - High House (3)

Dan Gayfer Design - High House (4)

Dan Gayfer Design - High House (5)

Dan Gayfer Design - High House (6)

Dan Gayfer Design - High House (7)

Dan Gayfer Design - High House (8)

Dan Gayfer Design - High House (9)

Dan Gayfer Design - High House (10)

Dan Gayfer Design - High House (11)

Dan Gayfer Design - High House (12)

Dan Gayfer Design - High House (13)

Dan Gayfer Design - High House (14)

Dan Gayfer Design - High House (15)

Dan Gayfer Design - High House (16)

Dan Gayfer Design - High House (17)

Dan Gayfer Design - High House (18)

Photography by Dean Bradley.