Auhaus Architecture / Torquay Concrete House

Located in Torquay, Victoria, Australia and completed in 2015. This contemporary residence that combines concrete and wood facade was designed by Auhaus Architecture.

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (1)

Auhaus Architecture

“New 4 bedroom house on the Victorian surf coast. Backing onto wetlands and golf course but tightly hemmed in on both sides, this concrete house has been designed as a walled sanctuary, opening up onto itself – an internalized habitat with locally planted roof gardens and curated glimpses onto the wetlands. A portal opening in the concrete facade conceals a secluded courtyard leading to the glazed front door. Upon entry, the house opens up into double height gallery space, glazed on one side to reveal the plan which wraps around a large, protected north facing courtyard. Fine timber battening and brass detailing throughout provide patterning and warmth.”

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (2)

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (3)

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (4)

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (5)

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (6)

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (7)

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (8)

Auhaus Architecture - Torquay Concrete House (9)

Photography by Derek Swalwell.