Studio Vara / Noe Residence

Located in San Francisco and completed in 2013. This modern dwelling was designed by Studio Vara.

Studio Vara - Noe Residence (1)

Studio Vara

“A research scientist with an eye for detail approached us with a modest vision and a couple of basic practical needs. First, transform a 1908 Noe Valley cottage—with a history of subpar alterations—into a cohesive modern dwelling. Second, provide an enclosed garage in a neighborhood with tough parking and an organized home for a sprawling collection of wine.

The result is a quiet house of 3,500 sq. ft. with two distinct faces: one that provides privacy from urban street traffic, and another that opens up to expansive Bay views.”

Studio Vara - Noe Residence (2)

Studio Vara - Noe Residence (3)

Studio Vara - Noe Residence (4)

Studio Vara - Noe Residence (5)

Studio Vara - Noe Residence (6)

Studio Vara - Noe Residence (7)

Studio Vara - Noe Residence (8)

Studio Vara - Noe Residence (9)

Studio Vara - Noe Residence (10)

Studio Vara - Noe Residence (11)

Studio Vara - Noe Residence (12)

Studio Vara - Noe Residence (13)

Studio Vara - Noe Residence (14)

Studio Vara - Noe Residence (15)

Photography by Bruce Damonte.