Sculp [IT] Architecten / LALO Residence

Located in Antwerp, Belgium and completed in 2011. This giant window residence was designed by Sculp [IT] Architecten.

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (1)

Sculp [IT] Architecten

“A civilian house ready for the next century. The facade remains solemnly express his history and comely civic neatly in line. The contrast with the back is great. The improper extensions were replaced by a series of space and light. Daylight and contact with the garden are introduced.

A sleek, contemporary glass rear with the largest pivoting frame (3m wide, 6m high), the townhouse is back up-to-date in the future. The rebuilding of this terraced house creates a nice mix between existing historical elements in the interior and a modern building behind.”

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (2)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (3)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (4)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (5)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (6)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (8)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (9)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (10)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (12)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (13)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (14)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (15)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (16)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (21)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (22)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (23)

Sculp [IT] Architecten - LALO Residence (24)

Photography by Luc Roymans.