Contemporary House in Thao Dien – MM++ architects

This contemporary house in Thao Dien, Ho Chi Minh, Vietnam was designed by a firm named MM++ architects in 2014.

Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (1)

From Architect

“This project is a renovation of a villa located in east suburb of Ho Chi Minh City, District 2. The viewpoint was to slant the existing construction, a pastiche art deco, into a contemporary villa taking into consideration tidy lines and contact spaces even if keeping every part of existing real structure. The cost saving, which represents regarding 30% of steadfast construction cost and the time saving following mention to the construction schedule was a big lead for the client, an investor. Therefore, behind balancing the cost, it was possible to p.s. optional association elements to the construction.

The building has been condensed to his most minimal trip out, a white cubic have an effect on once two vertical vegetal walls added approaching the stomach and encourage of the residence in order to bring privacy for the bedrooms and allowing large openings for natural airing without crossing views. The vertical garden extends the surrounding vegetation onto the walls and makes the flaming disappearing into the landscape. It creates a hermetic visual attachment surrounded by the habitat and the garden and gives an identity to the place.

On the ground floor, busy room, dining and kitchen are compound in one unique way of mammal adequately malleability to the outside approximately three sides, bringing the garden inside the home. Swimming pool and decking have been reshaped as an enlargement of the interior mood. The staircase has been relocated for a greater than before distribution of the first floor and creates the main feature of the bustling room as soon as a drifting steps design. On the first floor, three bedrooms instead of the four existing in order to profit appearance to make a concrete master suite.

Starting from a needy existing sky character, enclosed, together in the midst of no association to the garden, this project is an experiment to whisk how it can be versatile and fun to take effect once an existing structure and to tilt the construction into a radically swap layout and design, revealing bigger spaces, toting going on occurring value to the area and proposing a simulation style closer to flora and fauna.”

Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (2) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (3) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (4) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (5) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (6) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (7) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (8) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (9) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (10) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (11) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (12) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (13) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (14) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (15) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (16) Thao-Dien-House-In-Ho-Chi-Minh-Vietnam (17)

Photographs: Hiroyuki OKI